Rockbox Technical Forums

Support and General Use => Recording => Topic started by: perik on August 31, 2006, 04:29:41 PM

Title: optical input on H120
Post by: perik on August 31, 2006, 04:29:41 PM
hi!

I wounder if the optical digital input on the rockboxversion of Iriver H120 is working without any bugs?

read somewhere that it wasnt working

thanks for help

Per
Title: Re: optical input on H120
Post by: Hansmaulwurf on August 31, 2006, 04:32:53 PM
It is working good!

http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/IriverRecording
Title: Re: optical input on H120
Post by: perik on August 31, 2006, 04:34:09 PM
ok thanks for reply

no bugs at all?
Title: Re: optical input on H120
Post by: Hansmaulwurf on August 31, 2006, 04:37:53 PM
ok thanks for reply

no bugs at all?
As far as I know it is bug free.
I made some recordings of various radio shows and they are great.

See also this thread:

http://forums.rockbox.org/index.php?topic=2575.105
Title: Re: optical input on H120
Post by: Davide-NYC on August 31, 2006, 09:21:29 PM
I have used it lightly. I did not have any problems with it.
Title: Re: optical input on H120
Post by: kramerica on September 01, 2006, 02:38:17 PM
ditto here, no bugs
Title: Re: optical input on H120
Post by: ummagumma on September 03, 2006, 03:59:45 AM

 I use a Rode NT4 mic directly into the optical in & the recordings all turn out great
Title: Re: optical input on H120
Post by: perik on September 03, 2006, 06:18:48 AM
ok
thanks for all replies. Ive tried it as well now and are working without any problems!


Quote
I use a Rode NT4 mic directly into the optical in & the recordings all turn out great
just for your own reference:

the optical in is a digital input. when u recorded u used the line in. its not possible to record digital through an analog mic. you need something that converts the analog signal into digital, an A/D converter.


/ p
Title: Re: optical input on H120
Post by: ummagumma on September 03, 2006, 02:36:48 PM

 i wondered about that.....i guess the unit auto-detects whether the signal is analog or digital?
Title: Re: optical input on H120
Post by: perik on September 03, 2006, 02:39:45 PM
you are selecting which source you are recording through in the recording settings. you can choose between mic (internal) line in or digital