Rockbox Technical Forums

Support and General Use => Audio Playback, Database and Playlists => Topic started by: Bohdan Kostiuk on March 27, 2016, 02:32:19 AM

Title: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: Bohdan Kostiuk on March 27, 2016, 02:32:19 AM
Hi guys

I have a problem with my iPod Classic 120 GB version.
When I starting play music on my iPod it's ok.
But when I've reboot my device and then try to resume playback - music is freesing.
It's related to last version from RockBox Utility.

But when I'm running ver. 03c115cM-140729 - it's all runs ok.

Anyway fresh version have a lot of improvements with the sound quality and other features.

Sincerely hope for your help and good advise.
If there is any way to collect some logs that may help to resolve this issue - please tell me.
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: saratoga on March 27, 2016, 02:46:51 AM
M means the build isn't from us. Where did you get the one that does work?
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: Bohdan Kostiuk on March 27, 2016, 02:56:55 AM
I've got it from here
https://www.iflash.xyz/howto-install-rockbox-on-the-ipod-classics/
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: Bohdan Kostiuk on March 27, 2016, 03:44:01 AM
UPD:
I've noticed that problem appears only if make a "force press" after start until Rockbox is working with HDD.
So steps to reproduce are next:
1. Start Rockbox
2. Immediately press "Play" button until disk using icon is present
3. Observe that playing freeze until hard reboot of device.

If I wait up to 5-10 seconds and press "Play" after then no any issues observed.

Is there any way to remove this bad behavior of this Rockbox version?

Also I wonder why older version doesn't have this issue.
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: saratoga on March 27, 2016, 11:40:38 AM
Are you using one of those flash adapters?
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: Bohdan Kostiuk on March 27, 2016, 04:29:57 PM
No, I'm using original iPod with HDD.
As I said problem is present only if I press "PLAY" or "Resume playback" while HDD is reading some info on start.
Title: Re: Ipod Classic 6g (A1238) 120 GB. Playback issue.
Post by: Bohdan Kostiuk on March 30, 2016, 06:33:07 AM
Any updates guys? Can someone help with this annoying behavior?