Rockbox Technical Forums

Installation / Removal => Manual Installation => Apple - Installation/Removal => Topic started by: Lobsterdeth on October 20, 2018, 06:45:53 PM

Title: Issue with 6.5g iPod Classic
Post by: Lobsterdeth on October 20, 2018, 06:45:53 PM
Device is: iPod Classic 6.5 gen model is MB565

I've been attempting many different installations and so far none have worked, the closest I've gotten to a complete installation was after using the Rockbox Utility 1.4. Used the default settings for the iPod Classic 6.0 and the installation seemed to go off without a hitch, but on reboot the iPod still only loads the original OS.

Upon checking the iPod on Windows Explorer I see that the .rockbox folder has indeed been created inside the iPod, but it doesn't boot:
https://imgur.com/13x8mRv

Please advise, I have tried plenty a ways already and this one is the closest I've had to working.
Title: Re: Issue with 6.5g iPod Classic
Post by: saratoga on October 20, 2018, 08:03:02 PM
https://www.rockbox.org/wiki/IpodClassicPort#Installation
Title: Re: Issue with 6.5g iPod Classic
Post by: Lobsterdeth on October 20, 2018, 10:55:15 PM
Ok I realized I was doing the installation wrong, but now when I finish installing the image the remount fails, I can see Rockbox on the iPod now but for some reason on my computer it tries to force me to format a really small ~190 partition whenever I remount and I don't entirely understand what's going on.

https://imgur.com/a/2Nf0JCc
Title: Re: Issue with 6.5g iPod Classic
Post by: Lobsterdeth on October 22, 2018, 09:54:49 PM
OK I got good news Rockbox is working on the 6.5g with no problems other than the fact that Windows keeps telling me to format the 190~ MB partition and I have no clue how to get rid of that, but the iPod folder/rockbox functionality is working as good as it should.

I also installed Rockbox on a 5g today with no problems at all, didn't even attempt to create another partition it just went off without a hitch.