Support and General Use > Theming and Appearance Customization

Recent dev build breaks my theme(?)

(1/3) > >>

iPodVT:
Something has changed in one of the recent dev builds that seems to have broken my personal theme's use of %ss and %St.

I have a location and naming convention for the Playlists directory on each of my various iPods that allows me to cache a string that my theme can then retrieve and use to display as a label in the theme's status bar.  This allows each iPod to have a unique label while keeping the theme code generic.  So if my iPod is named iPod_1, I name the Playlists directory PlaylistsiPod_1 and place it in the iPod's root directory.  When my theme goes to draw that iPod's name in the status bar, it retrieves the name string with

%ss(10,-,%St(playlist catalog directory))

which strips away "/Playlists" and leaves "iPod_1".  Or I should say it used to do that.  Yesterday when I updated one of my iPods to the latest dev build I found that the label getting drawn in the status bar is now tsiPod_1, presumably starting with the last two characters of "Playlists".

I suspect this has been caused by the change in fdc3668a6a 23rd Mar 14:37, where enumeration of mounted volumes has been added/changed.

[edit] More to the point, it would seem that every theme's prior use of %St(playlist catalog directory) will be affected.

Bilgus:
I've got one more patch to this change, could you double check the issue is still happening and i'll fix it in the next few days?

Thanks

iPodVT:
Okay - I just now updated another iPod from ae01ea7fd9-240223 to 19f21a2b3f-240328 and I am not seeing the problem with that 2nd iPod.  So then I updated the first iPod (the one that demonstrated the problem) from 6e058fe77f-240326 to 19f21a2b3f-240328 and I am still seeing the problem with this first iPod.  Very strange.  I also checked the code in each iPod's .sbs file and it is the same.  The iPod exhibiting the problem is a 5.5 Gen iPod Video and the other is a 5th Gen iPod Video.  Both were originally 30GB but now have iFlash boards with 256GB Samsung Pro Plus microSDs.

I'm not sure what else to do, but at the moment I have to set this aside until later today.  Please let me know if you have any suggestions for what else I might do to resolve this.  Thanks.

Bilgus:
I assume %st is just using the string length and the extra slashses in one of the paths is causing misalignment like your directory now comes in as ///Playlists and gets stripped by length of 'Playlists' ending up with tsi_Pod

Bilgus:
make sure you are using this very latest dev build from like 15 mins ago (52e22b25)
I suspect the multiple slashes are the issue

that said I have very inconsistent behavior between devices so its not great to hear its even variable between installs

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version