Rockbox Technical Forums

Rockbox Development => Feature Ideas => Topic started by: bzavala on July 11, 2008, 01:19:52 AM

Title: 2nd WPS screen
Post by: bzavala on July 11, 2008, 01:19:52 AM
Hi...

I was thinking... I like how some devices with their original firmware, can display multiple screens in their Now Playing screen...  for example, the iPod: you press the center button and it gives you a 2nd screen with Big Album Art only; press again and it display song rating info, etc.

I was thinking, now that we have viewports working, this could be implemented... I know, right now, center button brings the context menu but maybe we can think of another combination of keys or something....

Just a thought...


Ben
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: MarcGuay on July 11, 2008, 07:04:42 AM
2 possibilities:

- Use the hold switch.

- Have it change screens every X number of seconds.  I believe this is possible with the alternating sublines commands.  Untested.  If it doesn't work I came up with a hack for this before the conditional viewports code was put in - see the Plain & Simple Full Screen AA theme for the nano.
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: JdGordon on July 13, 2008, 08:42:04 PM
I wouldnt be against adding a new tag for "screen" which would change with a button press so this could happen. you would still be limited by the bmp size you could load...
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: terrence1019 on July 13, 2008, 11:18:39 PM
It's a good idea. Plus it would be nice to have a screen tag. It would make some themes less clustered with info.

Every 5 seconds screen alternates between current track info, a 100 x 100 centred image, and next track info
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: Llorean on July 13, 2008, 11:26:23 PM
You can already do that much. Alternating sublines.
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: Hweb21 on July 18, 2008, 08:19:11 PM
^ If you have a bunch of sublines that change every X seconds in sync, After awhile they become unsynced...
This would be better for smaller screens. The hold switch turning on and off to change display sometimes doesn't refresh completely or takes a while. Cool idea.
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: Llorean on July 18, 2008, 08:23:54 PM
Have you tried alternating sublines for alternating enabling of viewports?

Though I personally haven't tried this, so I don't know what effect it would have...
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: Hweb21 on July 18, 2008, 08:32:12 PM
"alternating sublines for alternating enabling of viewports"

Time with viewports instead of actual text. That I havent tried. It might keep it in sync.
I know its easier with viewports with Album Art and no Ablum Art display =]
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: PaulJam on July 19, 2008, 08:09:10 AM
^ If you have a bunch of sublines that change every X seconds in sync, After awhile they become unsynced...

If they become unsynchronized over time then this is probably a bug (a long time ago there was some code added to make sure they stay in sync). How long does it take until they become unsynchronized? I use several alternating sublines in my WPS and even at the end of a 30 minute song they are still perfectly in sync.

If you have a WPS where this happens you should open a bug report and attach the WPS there.

However when using conditional viewports that are enabled/disabled in a single alternating subline this shouldn't be a problem.


EDIT:
Hmm, maybe this isn't a bug. The commit message of r10211 ( http://svn.rockbox.org/viewvc.cgi?view=rev;revision=10211 ) suggest that the shift is only minimized and not entirely eliminated.
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: BdN3504 on July 19, 2008, 08:35:23 AM
one question:
why is it not possible to use alternating sublines with conditionals?
this:
%C?<%t2%C;%t2%Vda|%t2%Vda;%t2%Vdc>
doesn't work...
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: PaulJam on July 19, 2008, 08:48:30 AM
why is it not possible to use alternating sublines with conditionals?
It should be possible. You just have to put the conditionals into the sublines and not the other way around:
%t2%?C<%C|%Vda>;%t2%?C<%Vda|%Vdc>
should work.
Title: Re: 2nd WPS screen
Post by: BdN3504 on July 19, 2008, 08:50:52 AM
ah ok, thank you