Rockbox Technical Forums

Support and General Use => Hardware => Topic started by: 1UP on July 10, 2009, 08:26:09 AM

Title: 5.5G CFmod problem...
Post by: 1UP on July 10, 2009, 08:26:09 AM
Ok i made the CF mod with the Tarkan adapter and 32GB Kingston Elite Pro.
And it works fine, BUT when i transfer files, at some point it is like it looses cennection to the CF card. The iPod still shows in "My Computer" but is shown as empty and dosent respond.

What the fudge?! Any ideas?
Title: Re: 5.5G CFmod problem...
Post by: LambdaCalculus on July 10, 2009, 08:36:20 AM
Open your iPod back up and make sure you connected the ribbon connector correctly, and the card is also properly seated. Something might be loose inside... it's safest to double check.
Title: Re: 5.5G CFmod problem...
Post by: 1UP on July 10, 2009, 12:09:49 PM
Hrm! Still does it...
Title: Re: 5.5G CFmod problem...
Post by: ej0rge on July 10, 2009, 01:42:42 PM
A while back I installed a 32gb CF card in an h320 for a guy.

There was already an appropriate version of rockbox on the thing, and plenty of music, so I thought I'd be a nice guy and copy all his stuff to the CF card before installing it - with the CF card in a USB card reader.

I ran into similar problems, where it would chug along for a while and then suddenly just disappear. I ultimately got everything onto it, and figured that it was just a problem with my cheap crappy usb card reader, which had given me some trouble with something else.

And then a few weeks later he was listening to some music and it just stopped dead. When he reset the H320 it said it couldn't find the partition or something.

He gave it to me to test and the CF card was dead - it didn't show up in my (new) usb card reader, and plugging it into a pcmcia sleeve and inserting it into a laptop made it show up as a PATA controller with no drives.

So, my suggestion - do you have a usb card reader? Give it some stress tests in that. If it has issues in a card reader as well, maybe it's the CF card.

(fwiw, he wasn't using the kingston card, but he was using the topram card that identifies itself as a kingston card. Topram has agreed to replace his card.)
Title: Re: 5.5G CFmod problem...
Post by: 1UP on July 13, 2009, 10:00:28 AM
Has to be my CF card, i use this old build now (http://www.tarkan.info/20080702/tutorials/iflash-and-rockbox, and it works.

But it sux a bit that i cant use 3.3.
Title: Re: 5.5G CFmod problem...
Post by: 1UP on September 17, 2009, 08:17:18 PM
Any news on this issue? It would realy be great with 3.3 working with my CF card :)