Rockbox Technical Forums

Support and General Use => Hardware => Topic started by: r00tb33r on April 14, 2009, 08:28:36 AM

Title: Status of e200 v1 sound?
Post by: r00tb33r on April 14, 2009, 08:28:36 AM
I don't think there is any e200 v1 user on this forum that would disagree that the RockBox sound on e200 v1 target is anywhere close to ideal.
I have searched the forum and found a lot of talk about patches, but it mostly dates back to 2007.  As of current build, what patches are not committed to the source tree that could improve the sound quality?
I am deciding on whether I want to keep my e280.  Will sound ever reach the quality of the stock firmware or is this a target to pass on?
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: saratoga on April 14, 2009, 10:51:04 AM
I don't think there is any e200 v1 user on this forum that would disagree that the RockBox sound on e200 v1 target is anywhere close to ideal.

Its as good as it can get.

Will sound ever reach the quality of the stock firmware or is this a target to pass on?

Its been identical to the stock firmware since spring 07.
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: r00tb33r on April 14, 2009, 06:33:01 PM
I don't think there is any e200 v1 user on this forum that would disagree that the RockBox sound on e200 v1 target is anywhere close to ideal.

Its as good as it can get.

Will sound ever reach the quality of the stock firmware or is this a target to pass on?

Its been identical to the stock firmware since spring 07.
In 3.2 and the daily build?  It sounds muddy, buzzy/distorted/clipped.
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: yapper on April 14, 2009, 06:39:10 PM
I'm not experiencing any noticeable distortion
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: Llorean on April 14, 2009, 06:44:08 PM
Without any bass/treble/equalizer, and with volume at 0db or less?
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: r00tb33r on April 14, 2009, 07:55:50 PM
Without any bass/treble/equalizer, and with volume at 0db or less?
No eq, -7db.
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: Llorean on April 14, 2009, 08:14:47 PM
In the original firmware, exact same files, no sound altering settings?

Have you tried doing an objective test (RMAA perhaps)?
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: Chronon on April 14, 2009, 09:20:58 PM
r00tb33r, try adding some precut (say 5dB) and see if it improves things.
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: bwaslo on April 15, 2009, 08:53:47 AM
Mine sounds easily as good as with the OF.  And better when parametric EQ is used. 
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: AlexP on April 16, 2009, 08:20:03 AM
They sound identical to me.
Title: Re: Status of e200 v1 sound?
Post by: LambdaCalculus on April 16, 2009, 08:29:58 AM
The sound quality on the e200 is as good, if not better, when using Rockbox over the OF, in my opinion.