Rockbox Technical Forums

Support and General Use => Theming and Appearance Customization => Topic started by: Roanoke on September 25, 2008, 05:31:19 PM

Title: Top bar not seen as advertised.
Post by: Roanoke on September 25, 2008, 05:31:19 PM
Hello, I'm trying to install the green theme (download (http://rockbox-themes.cleansoap.org/data/176x132x16/Green.zip)) and the installation goes smoothly. But, the top bar remains monochromatic, whereas it appears like the attachment on the theme preview. Could someone help me figure this out?
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: karashata on September 25, 2008, 05:42:56 PM
The theme is probably out-of-date and needs to be fixed to meet the new theme syntax.

You will need to check the theme's .wps file and make sure the various tags used to display the information match the tag syntax recorded here (http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/WebHome?topic=CustomWPS).  Good luck!
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: Roanoke on September 25, 2008, 05:48:53 PM
Well, it seems to.
%X|bg.bmp|
Is the bg code, and bg.bmp has the top bar. Someone should build a validator.
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: karashata on September 25, 2008, 06:01:43 PM
I believe the recent simulator builds have had a wps debugger built with them...

That code only displays the background, which will likely have any static parts (like the bar) on it, but it isn't in charge of the other icons that display on that bar.  Perhaps you should post the full WPS file and I can point out what parts need changing and what they need to be changed to.
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: yapper on September 25, 2008, 06:22:16 PM
Perhaps you should post the full WPS file

He posted the link in his original post
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: karashata on September 25, 2008, 06:43:56 PM
I can't get the theme to download, which is why I asked for the WPS file to be posted...
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: Roanoke on September 25, 2008, 06:45:50 PM
Alright.
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: karashata on September 25, 2008, 07:00:20 PM
Okay...  First of all, the %pb tag needs to be fixed (and the %ac can be removed from that line), so change the line:

%ac%pb|6|5|171|

to:

%pb|-|5|-|166|6|

(you'll need to figure out the y-position on your own since it's not declared in the old tag)
Second, it may not hurt to put a full-screen viewport definition after the %wd tag:

%V|0|0|-|-|-|-|-|

This *should* hopefully display the WPS as intended, though some small tweaks may need to be made (mainly the missing y-position for the progress bar).

Hope that helps!
Title: Re: Top bar not seen as advertised.
Post by: bluebrother on September 26, 2008, 01:29:38 AM
Someone should build a validator.
look for the checkwps tool in svn.