Rockbox Technical Forums

Rockbox General => Rockbox General Discussion => Topic started by: TheNewMinistry on September 04, 2005, 07:46:08 AM

Title: Any chance of Rockboy on Ondio?
Post by: TheNewMinistry on September 04, 2005, 07:46:08 AM
I read through some forum posts and supposedly there are not enough buttons on the Ondio to reflect the Game Boy's keys.

Suggestion:

(http://img315.imageshack.us/img315/7411/ondio0on.jpg)
Title: Re: Any chance of Rockboy on Ondio?
Post by: nobby on September 04, 2005, 02:39:43 PM
the screen is miles too small. like, less than 20% of the needed pixels. Not to mention that it's got a cpu roughly 7 times slower, the greyscal engine takes most of the cpu, and sound is completely impossible.

so, you COULD make it work, but at about 10% of realtime in black and white with no sound.
Title: Re: Any chance of Rockboy on Ondio?
Post by: amiconn on September 04, 2005, 04:40:42 PM
the screen is miles too small. like, less than 20% of the needed pixels. Not to mention that it's got a cpu roughly 7 times slower, the greyscal engine takes most of the cpu, and sound is completely impossible.

so, you COULD make it work, but at about 10% of realtime in black and white with no sound.

Well, I agree that adapting rockboy to Ondio doesn't make much sense, but it's about the same with the archos recorders. The screen is exactly the same, and so is the CPU itself. In fact the CPU is clocked a bit higher in the Ondio (12 MHz) than in the archos recorders (11.0592 MHz). The only reason why I didn't bother to adapt it is the button assignment. Adding a single/double/long/short click scheme as described is very difficult, as rockboy queries the button status directly for lower latency instead of using the button queue .

I can imagine that rockboy can be made running significantly faster than it does now, although I don't believe to get it realtime on archos even with an assembler optimised CPU core and/or dynamic recompilation. Even pcm sound should become possible on archos, I only need more time for hacking....  :(
Title: Re: Any chance of Rockboy on Ondio?
Post by: TheNewMinistry on September 04, 2005, 07:39:28 PM
The only reason why I didn't bother to adapt it is the button assignment. Adding a single/double/long/short click scheme as described is very difficult, as rockboy queries the button status directly for lower latency instead of using the button queue .

I'm not sure if the current version of Rockboy has it or not, but couldn't you just include an option that lets users configure the key mapping themselves?

Some games don't use certain buttons (Select and Down come to mind) and the user could reflect that in their configuration. Also, you could allow the user to double-up buttons in the configration (ex. map Start/Select to the same Ondio button).

Just an idea - thanks for the response, and keep up the great work!