Rockbox Technical Forums

Installation / Removal => Manual Installation => Toshiba - Installation/Removal => Topic started by: tlxxxsracer on September 05, 2007, 03:11:14 PM

Title: Need help with everything...
Post by: tlxxxsracer on September 05, 2007, 03:11:14 PM
Hey guys. I d/l the files that the instructions said. The problem im having is I cant find the folder GBSYSTEM and the subfolder FWIMG.
I dont know where to find it. I already changed the options to allow me to see hidden folders, but i still cant see it  :P
I just need help.
Thanks, and sorry for this. youve probably heard this a 100 times now.

Chris P.
Title: Re: Need help with everything...
Post by: Chronon on September 05, 2007, 03:33:37 PM
Can you navigate to it from the command prompt?
Title: Re: Need help with everything...
Post by: tlxxxsracer on September 05, 2007, 03:36:40 PM
How would i do that?  ???
sorry. im really new to the rockbox
Title: Re: Need help with everything...
Post by: Llorean on September 05, 2007, 03:51:59 PM
Try using http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/RockboxUtilityQt to install it.
Title: Re: Need help with everything...
Post by: tlxxxsracer on September 05, 2007, 03:58:40 PM
k. well i tried that. and it said "Could not find Firmware at: /GBSYSTEM?FWIMG?FWIMG01.DAT"
And i try to install it. and keeps saying "Mount point is wrong" even though i have selected the Toshiba Gigabeat F.
I really want to get this working  :'(
Title: Re: Need help with everything...
Post by: Chronon on September 05, 2007, 04:15:55 PM
What directories are listed on the Gigabeat?  Does the Toshiba firmware currently function properly?
Title: Re: Need help with everything...
Post by: bluebrother on September 05, 2007, 04:21:14 PM
well i tried that. and it said "Could not find Firmware at: /GBSYSTEM?FWIMG?FWIMG01.DAT"

Was that the exact output? Including the question marks? What have you entered in the "mount point" field in the configuration dialog in Rockbox Utility? What OS are you using?

Quote
And i try to install it. and keeps saying "Mount point is wrong" even though i have selected the Toshiba Gigabeat F.

The mount point is different to the device: you device is the Gigabeat, but the mountpoint indicates where in the PCs file system your player is located. That is, if you plug in the player to the PC it shows up as a drive and gets a drive letter (windows) or as a device you can mount (linux). You need to know this so-called mount point and enter it alongside with the player type.
If your player shows up as drive (windows) / is mounted to the filesystem (usually somewhere below /media) you should be able autodetecting it. Have you tried it? Autodetection will only work if the player is mounted.
Title: Re: Need help with everything...
Post by: tlxxxsracer on September 05, 2007, 08:10:03 PM
I figured it out guys! I got it to work :D
thanks for your help anyways
Title: Re: Need help with everything...
Post by: Chronon on September 06, 2007, 04:01:55 AM
Please let us know what the problem was so that others who find this topic in a search get some useful information out of it.   :)
Title: Re: Need help with everything...
Post by: bluebrother on September 06, 2007, 04:42:51 AM
I figured it out guys! I got it to work :D

Using Rockbox Utility? As that tool is quite new I'm really interested in user reports so that problems and bugs get discovered and can be fixed ;)
Title: Re: Need help with everything...
Post by: tlxxxsracer on September 06, 2007, 07:47:09 PM
The problem was that i didnt have the correct device selected in the file system. I had the right audio player selected, but you also need to select what drive it is. Like an external device, F: E: etc.
But other than that the Rockbox Utility was easy. :)
Now im just looking for some things to put on my gigabeat, to make it look cooler, and other programs maybe
Title: Re: Need help with everything...
Post by: dream4yourself on October 23, 2007, 06:29:36 PM
hi guy i got a big problem installing Rockbox on my gigabeat f60, when i open my gigabeat it written that rockbox is loaded but the screen it like frozen in,and none of the button are working what can i do to make my gigabeat work again?
Title: Re: Need help with everything...
Post by: Chronon on October 24, 2007, 12:53:29 AM
Turn the battery switch off and then back on again.  Did you install using Rockbox Utility?